Вишиванка-душа України

2014-05-28

/Files/images/DSC06559.JPG

28 травня в нашій школі відбулося свято "ВИШИВАНКА-ДУША УКРАЇНИ"

З нагоди цього дня учні та учителі прийшли до школи у вишиванках. І школа розквітла червоно-чорними, синіми барвами традиційних та сучасних українських вишитих сорочок. В наші дні українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується як з класичним костюмом так і з повсякденним одягом. А ще нагадує, що ми - українці, пам'ятаємо та шануємо наші звичаї і традиції.

Під час святкового концерту присутні дізналися про витоки вишивки в Україні, познайомилися з деякими традиціями, які не можливо уявити без вишитих рушників та сорочок. Учні школи декламували вірші, співали пісні, тацювали. А заключним моментом стала пісня про вишиванку, яку заспівали усі гуртом. Це був чи не найхвилююча частина свята.

Окрім концерту, підготовленого силами учителів та учнів , присутні могли помилуватися вишитими картинами , сорочками, рушниками.

Сподіваємося, що це невеличке дійство перетвориться на традиційне свято для нашої школи.

Щиро вдячні всім, хто підготував це прекрасне свято! А саме: Зайченко Валентині Миколаївні, вчителю географії та київщинознавства, Мацьовитїй Вікторії Миколаївні, вчителю початкових класів та педагогу-організатору,Булавчик Жанні Михайлівні, вчителю іноземної мови, учням 5, 6, 7, 8 класів.

Більше фотографій тут

Кiлькiсть переглядiв: 187

Коментарi