European Day of Languages

2015-09-27

0 112
ww

Під егідою EUNIC UKRAINE, Британська Рада в Україні, Goethe-Institut в Україні, Італійський інститут культури в Києві, Посольство Іспанії в Україні, Польський Iнститут у Києві, Французький інститут в Україні та Чеський центр у Києві радо запрошують всіх долучитися до відзначення Європейського дня мов.

27 вересня дорослі і діти відкриють усе розмаїття мов через пробні мовні уроки, презентації навчання у Європі, поетичні читання, майстерні, зустрічі, конкурси, ігри, покази європейського кінематографу, танцювальні майстер-класи народів Європи. На заході працюватиме фуд-зона й очікується святковий концерт на завершення. Під час святкування буде оголошено переможців уперше організованого Конкурсу фільмів кишенькового формату, на який було відправлено близько 60-ти робіт з усієї України.

Усі події Європейського дня мов – безкоштовні

Європейський день мов відбудеться в приміщенні Британської Ради та Goethe-Institut за адресою вул. Волоська, 12/4, а також у дворі НаУКМА.

Уперше Європейський день мов був організований у 2001 році Радою Європи в рамках Європейського року мов. Європейська комісія та Європейський центр із вивчення живих мов беруть активну участь в організації заходів у цей день.

Мета Європейського дня мов – привернути увагу аудиторії до мов, якими розмовляють у Європі, поширювати культурне та лінгвістичне різноманіття та заохочувати до вивчення мов протягом всього життя.

У Європейському Союзі нараховують 24 офіційні мови, близько 60 регіональних і мов меншин, та понад 175 мов, якими розмовляють емігранти. Існує близько 6 000 – 7 000 мов у світі, більшістю з яких розмовляють у Азії та Африці. Щонайменше половина мешканців планети розмовляє двома або й більше мовами, або розуміє дві чи більше мови.

«Європейський день мов відкритий для всіх! Мова та комунікації зараз як ніколи становлять серцевину нашого суспільства. Вивчення мов відкриває шлях до нових перспектив та пізнання культур», – зазначає пані Олоф Олафсдоттир, директор департаменту демократичного громадянства та участі у Раді Європи.

Запрошуємо усіх охочих у неділю, 27 вересня, з 11 до 18 години долучитися до відзначення Європейського дня мов за адресою вул. Волоська, 12/4 (м. Контрактова площа).

Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi